Mariska Maat

Mariska Maat

Oprichter van ABC Playschool in Maspalomasis

Gran Canaria trok al op jonge leeftijd waar ze zich ontwikkelde en een internationnale school de ABC Playschool oprichte. Mariska was al vanaf jongsaf aan dwars tegen bestaande onderwijs en zorgsystemen. Zij vond dat het ander kon en moest. Vanuit dezez gedachtengang heeft ze zich gewijd aan ht oprichten van de ABC school . Een school waar spelen en natuulijke materialen weer voorop zou staan en kinderen gewoon kinderen konden blijven in het bestaande systeem. Haar succes met deze methode heeft voor veel kinderen een nieuwe manier van leren geleerd. Eerst spelen dan pas lerenn. Ervarend leren is Mariska op het lijf geschreven. Eerst doen en vallen mag dan ontdek je hoe en wat.

Wij van de stichting zijn erg blij met haar enthousiaste en inspirerende inzet. Haar bijdrage voor de jongeren en project Route 66 is zo op een eigenwijs, dat een ieder geïnspireerd raakt door haar stimulaties.

Als je Mariska ziet bij onze sponsoracties raakt je al enthousiaste om mee te doen. Haar manier van praten en coachen is rijkelijk gevuld met kennis uit diverse invalshoeken. Haar ervaringen op het eiland zijn een ware schatkist. Zij kan je plaatsen laten ontdekken die nog voor velen verborgen zijn.

TAAL / LANGUAGE