Wat zeggen deelnemers

Deze krachtige, intense, wonderlijke prachtplek. Een plek waar je jezelf zult leren kennen als nooit tevoren. Een plek die je de schoonheid van en in jouzelf laat zien, jouw intrinsieke waarde, het leven dat door je stroomt, pulseert, en dat herken je overal om je heen.

Op de dag dat ik hier aankwam, op deze magische plek, moest ik een paar keer naar adem happen. Wat een intensiteit, wat een oerkracht. Het voelde alsof elke cel in mijn lichaam werd wakker geschud; alles wat niet ‘echt’ is, wat niet werkelijk bij mijn diepste kern hoort, werd zichtbaar. Confronterend, soms pijnlijk, maar uiteindelijk verhelderend.

Ik geloof niet dat ik alle delen in mezelf ooit zo ben tegengekomen als hier. Alles wilde aangekeken worden en dat is niet makkelijk. Maar wat in het licht verschijnt, verdwijnt. En wat overblijft, is steeds meer rust, ruimte, steeds meer jij zonder al die dingen die je ooit zijn opgelegd of aangeleerd.

Een omgeving die je onvoorwaardelijk ondersteunt maar je ook op de knieën dwingt, liefdevol! Een omgeving die je aandacht brengt naar het leven dat voor en naast en achter je beweegt.

Je kunt onderweg veel moois vinden om mee te nemen naar het atelier en er daar iets leuks van te maken, zoals een dromenvanger of iets anders wat in je opkomt. In dat atelier zul je hoe dan ook geïnspireerd raken!

De kunst van het niets-doen! Gewoon lekker de dag laten gaan zoals die gaat, zonder plannen, zonder ‘moeten’. Ik vond het heerlijk om op een grote steen in de opkomende zon op de Necropolis te zitten. Of om in Paradise op het matras te liggen op de veranda, kaarsjes aan en wat wierook, en lekker staren naar de berg en de maan en de sterren. Je laten vallen, samenvallen, met alles om je heen.

Als ik zou samenvatten hoe ik me hier heb gevoeld, is dat; rauw, levend, uitgedaagd en de lichtste en donkerste plekken in mezelf ontmoet.

Ik voel me intens dankbaar voor deze tijd hier, voor de prachtige hartverwarmende mensen die er onvoorwaardelijk zijn en alles vanuit zoveel liefde en oprechtheid doen, voor de bergen die ons hier dragen, voor de bewoners die eenvoud tot levenskunst hebben gemaakt, voor alles dat hier mijn pad heeft gekruist. Alles precies zoals het moest zijn. Een stukje meer thuis in mezelf, een hart dat hier even open heeft mogen gaan. Verliefd op deze plek.

Vanuit mijn hoofd ben ik bij mijn hart gekomen, in mijn natuurlijke kracht waarin ik mezeif ben gaan herinneren wie ik werkelijk ben. Na 35 jaar kwam ik thuis, thuis in mijzelf. Ik zeg het regelmatig, “na deze week in Gran Canaria ben ik opnieuw geboren en sindsdien mag ik mijn eigen weg gaan ontdekken vanuit mijn hart”. Ik leef weer en ben ZieMens intens dankbaar!

De keuze die jij hier maakt voor jezelf neemt niemand meer van jou af, alleen daarvoor kun je al onwijs trots op jezelf zijn!

Iedereens pad zal anders lopen hier en wellicht gevuld met andere hoogte- en dieptepunten, maar wat wij allen gemeen hebben is dat er iets magisch bevindt hier tussen deze bergen; een punt van rust, confrontatie en gevoelsopeningen.

Sta open voor de schoonheid die zich hier aandient en laat je meeslepen in het onbekende. Deze plek – en de mensen die het hier zo bijzonder maken – zullen ons verbinden en in ons manifesteren. Terug naar de basis in de natuur en in onszelf. Verlies jezelf in het zonlicht dat de bergtoppen dagelijks anders verlicht, verlies jezelf in de verhalen en de connecties met de mensen om je heen, verlies jezelf in onontdekte plekjes en het geritsel tussen de cactussen. En verlies jezelf bovenal in jouw eigen creatie. Ik spreek uit eigen ervaring als ik zeg dat ik zeker weet dat jij jezelf (her)vindt in wat jij altijd al was en in jouw eigen kracht. Ik ben alle mensen die onderdeel hebben uitgemaakt van mijn reis eeuwig dankbaar. Ik kijk terug op één van mijn mooiste ervaringen uit mijn leven. Zonder jullie allen (inclusief kleine Destiny) was dit nooit op deze manier gelukt!

Ik sluit jullie allemaal voor altijd in mijn hart, ook iedereen die deze reis nu gaat beginnen. Zoek, laat je verdwalen en vindt. Het wordt een beeldschone reis, laat je maar verdwalen: wij vinden elkaar.

Het valt voor mij moeilijk in woorden te bevatten wat ik hier geleerd heb. Zodra we ergens woorden aan willen geven, proberen we het te snappen. Het gaat er hier om dat je leeft uit gevoel. Je leert hier zelf te voelen hoe je dag eruit gaat zien, op basis van energie en intuïtie. Zoveel liefde en aandacht, het is ongelofelijk. Wat een ervaring.

Ik ben heel blij en dankbaar dat ik hier heb mogen verblijven. Ik ga alle kennis en inzichten toepassen en meenemen.

De tijd die ik hier doorbracht zie ik als een waanzinnige ontdekkingsreis, waarin ik veel nieuwe kennis en inzichten heb opgedaan. Het samenzijn met gelijkgestemden maakte het helemaal af!

Ondanks alle mooie levenslessen en de vooruitgang die ik geboekt heb, is het toch iets anders dat ik als de waardevolste boodschap van mijn tijd op dit pracht eiland en haar trillingsfrequentie beschouw, namelijk dat ik het als opstapje mag zien naar een multidimensionale levensstijl waar hartwerk centraal staat en het uitdrukken van diensten en geld geen belang meer heeft.

Naast de hechte band met jullie die echt tegen het familiegevoel aanzit, is de verbinding met de geitenboer hier een heel mooi voorbeeld van. Wij helpen Rafaël en Teresa met poepscheppen en van hen krijgen we geregeld wat groente en mest als bedankje. Acties die vanuit het hart komen en creaties stimuleren.

Mijn dankbaarheid is niet in woorden te omschrijven. Wat een bijzondere tijd heb ik hier morgen ervaren.

Dat wij in 2,5 week tijd, zo’n prachtige verbinding met elkaar hebben gecreëerd, had ik me nooit kunnen voorstellen.

Dank je wel voor alle liefde! Dank je wel voor alles!

De edele kunst van not giving a fuck is deze week herschreven; “de edele kunst van not giving a fuck about the what the fuck “. 

Uiteindelijk wilden wij dat monstertje/demoon bestrijden en weer dicht bij onszelf komen te staan.

Deze week heeft ons nog zoveel meer gebracht; liefde, warmte, oprechte aandacht, traumaverwerking, het geven aan je ziel vanuit de natuur, het (h)eerlijke eten.

Wij zijn onszelf gaan zien. Wij hebben opnieuw leren voelen.

Martina je hebt met mij vele mensen geraakt. Je hebt een steen verlegd op deze aarde (en in mij), het zal nooit meer zo zijn als voorheen. Ik kan je niet genoeg bedanken, voel je dat?

Antoon, lieve engel en warme man. Jouw aanwezigheid was een echte bonus. Bedankt voor jouw warmte. Je was de verzorger zoals je die wenst als je echt hulpbehoevend bent. Laat al je verwachtingen los achter elke extreme uiting zit iets als angst

Liefde Volharding, Puurheid, Warmte, Dankbaarheid, Geborgenheid,Visie, Verwarring, Acceptatie, Geboorte, Deuren sluiten, Nieuw begin, Valkuilen,   Overwinning!

Een ongelovelijke uitdaging waren de eerste drie dagen, geen internet!!! Maar gelukkig, zoals de handleiding beschreef was dit onobestemde lege, gemis gevoel weg en ontstond er ruimte en meer rust, dit al na de derde dag waar het hele gevoel van MOETEN reageren, weg ebte! Het bracht een op gelucht gevoel. Ik had voor het eerst minder behoefte aan verbinding met de digitale wereld en voelde na lange tijd innerlijke rust en een open hart verbinding.

Ik heb gezien en gevoeld hoe intens verslaafd ik was, zonder hiervan echt bewust te zijn van de gevolgen maar hoe ik door een digitale detox week dagelijks bewust schermtijd verminder en veel meer rust voel in mijn denken en doen.

Even afschakelen mensen, gewoon UIT zetten en aandacht richten op werkelijke tastbare en voedende zaken. Deze week heeft mijn inzicht gegeven daarna is mijn wereld veranderd en maak ik bewust andere schermtijdkeuzes. Dit geeft zoveel mentale rust en ik nu meer tijd hebt voor echt belangrijke zaken in het leven.

We hebben een selectie gemaakt wat deelnemers gezamenlijk delen

TAAL / LANGUAGE